Podrzuć czasem do kominka...
ministat liczniki.org
Kategorie: Wszystkie | EFEKTY DIETY | Jak chudnę i tyję | PRZEPISY DUKANA
RSS

PRZEPISY DUKANA

wtorek, 26 lutego 2013

50 dag.brokuła
ser zółty (domowej roboty,ser odtłuszczony piórko,serek wiejski lub inny ser
sól,pieprz
4 jajka (ilość dowolna,u mnie były 4)
łyżeczka przyprawy do pizzy

Brokuł podzielić na różyczki i obgotować kilka minut w niewielkiej ilości wody.Ułożyć brokuła w naczyniu żaroodpornym.Posypać serem startym na tarce (nie miałam sera żółtego to osączyłam serek wiejski ze śmietanki,dodałam do niego soli,pieprzu i przyprawę do pizzy) ,posypać przyprawa do pizzy.Zrobić miejsca (dziury między brokułami) na jajka i wbić jaja delikatnie żeby nie uszkodzić żółtek.Posypać solą i pieprzem.Piekarnik rozgrzać do 180 st i zapiekać ok.20 min.

Przepis znaleziony na blogu "Z KOTEM W KUCHNI"

1 jajko
2 tabletki słodzika
1 łyżeczka budyniu waniliowego
aromat (u mnie śmietankowy)
żurawina pokrojona na mniejsze kawałki

Patelnie teflonową przetartą kroplą oliwy rozgrzać na dużym palniku,ale zmniejszyć ogień do minimum.
Białko ubić ze szczyptą soli na sztywno,dodać rozkruszony słodzik,żółtko i cały czas miksując dodać budyń i na końcu aromat.
Nakładać łyżką krążki ciasta na patelnię,posypać żurawiną i nakryć pokrywką.Piec aż spód zrobi się widocznie suchy.Zdjąć pokrywkę,chwilę odparować i przewrócić na drugą stronę,przykryć pokrywką.Zdjąć pokrywkę,odparować i zdejmować z patelni.

Oryginalny przepis znajdziecie tu:

http://dukan.blox.pl/2011/02/Watrobka-duszona-w-sosie-musztardowym.htm

Naprawdę pyszna wątróbka!

1/2 kg.wątróbki drobiowej
1 cebula pokrojona w większą kostkę
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżeczki musztardy dijon
1/3 szkl.wody
1/4 łyżeczki tymianku
1/4 łyżeczki cząbru
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
sól,pieprz

Wątróbkę z cebulą podsmażyć na mocno rozgrzanym teflonie podlewając delikatnie wodą.Posypać pieprzem.Wlać 1/3 szkl.wody i wsypać zioła (można użyć majeranku lub ziół prowansalskich)Jogurt wymieszać ze skrobią i musztardą,wlać do wątróbki i na małym ogniu dusić około 10 minut.Na końcu posolić (solę wątróbkę na końcu,jest wtedy delikatniejsza)

Znalezione na blogu "Z KOTEM W KUCHNI"

Na ciepło jest to taki sojowy pasztet,ale kiedy wystygnie mamy smaczny chlebek i co najważniejsze można go zjeść ile się chce,bez ograniczeń!

100 g suchych kotletów sojowych zmielonych tylko raz w maszynce do mięsa na mąkę
250 g twarogu z kostki
1/2 łyżeczki soli
1 czubata łyżeczka czosnku granulowanego
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki wody (zależy od konsystencji twarogu)

Rozgrzać piekarnik do 180st.Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia.Mąkę sojową wymieszać z resztą suchych składników,dodać twaróg i ew.wodę jeśli masa jest zbyt sucha. .Wymieszać.Masa będzie sypka.Włożyć do formy,docisnąc.Piec 40 min.Po upieczeniu wyjąć z formy i dosuszyć na kratce w piekarniku kilkanaście minut.

Pyszny sernik na zimno z twarogu mielonego z wiaderka,na biszkopcie.

BISZKOPT- taki jak na ciastka z kremem:
4 jajka
3 łyżki budyniu waniliowego na skrobi
słodzik do smaku
2 łyżki mleka zagęszczonego light
aromat waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka octu jabłkowego   

Nastawić piekarnik na 180 st.Żółtka z budyniem zmiksować,dodać proszek,ocet,słodzik,aromat z mlekiem.Ubic pianę z białek i po trochu dodawać do masy żółtkowej,delikatnie mieszając.Wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia i piec do zrumienienia (ok 10-15 min)

MASA SEROWA:
wiaderko sera mielonego na sernik
2 pełne łyżki żelatyny namoczone w zimnym mleku,podgrzane i rozpuszczone
słodzik do smaku (zależy jakie słodkie lubimy)
aromat sernikowy lub waniliowy
łyżka kakao
3/4 szklanki mleka skondensowanego light (może być więcej,ilośc mleka zależy od sera,im bardziej zbity i suchy tym więcej mleka)

Zmiksować ser ze słodzikiem i aromatem,na końcu dodać przestudzoną żelatynę,dobrze i szybko zmiksować.Podzielić masę na pół,do jednej części dodac kakao.

GALARETKA:
gotowa galaretka bez cukru albo jak u mnie syrop wiśniowy bez cukru rozrobiony z wodą (ok.1/2 litra) i 1 1/2 łyżki żelatyny

Zagotować wodę z sokiem,dodać namoczoną w odrobinie zimnej wody żelatynę,rozpuścić.Pozostawić do wystudzenia.

Na zimny biszkopt wylać masę serową kakaową,wyłożyć masę białą,pozostawić do zastygnięcia.Kiedy masa serowa zastygnie wylać tężejąca galaretkę.Schłodzić w lodówce.

poniedziałek, 18 lutego 2013

Kupiłam w biedronce gotowe mięso mielone z indyka i zrobiłam takie oto kotlety:

1/2 kg mięsa mielonego z indyka
1 cebula
przyprawa do mięsa mielonego
majeranek
pieprz
łyżka lnu mielonego podwójnie odtłuszczonego (do kupienia w aptece)
1 jajko
3 szczypty czosnku granulowanego

sos:1/2 kostki rosołowej drobiowej o obniżonej zawartości tłuszczu (kostka do smaku winiary)
       pół pęczka koperku
       pół szklanki wody
       3 łyżki jogurtu naturalnego,gęstego
       łyżka lnu mielonego do zagęszczenia sosu

Mięso wymieszać z posiekaną cebulką,jajkiem i przyprawami,usmażyć na teflonie.

Wodę w garnuszku zagotować,rozpuścić w niej kostkę rosołową i zagęścić lnem rozmieszanym w odrobinie zimnej wody.Zdjąć z ognia.Dodać jogurt i szybko wymieszać rózgą.Wsypać koperek,wymieszać.Polać kotlety na talerzu.

czwartek, 14 lutego 2013

1 patrąg lub inna ryba  (ja pokroiłam na dzwonka)
przyprawa do ryb
pieprz
sok z cytryny

opakowanie świeżego szpinaku (ja miałam z biedronki)
3 łyżki jogurtu naturalnego
czosnek granulowany
pieprz,sól

Rybę skropioną sokiem z cytryny i obsypaną przyprawami upiec w rękawie,usmażyć na teflonie lub jak ja to zrobiłam na folii aluminiowej położonej na patelni grillowej (pod przykryciem)

Szpinak oczyścić,oderwać łodyżki i wrzucić do garnka z 3 łyżkami wody.Podgotować aż woda wyparuje,a szpinak zmięknie.
Zostawić do lekkiego ostudzenia.
Dodac do szpinaku czosnek,sól,pieprz i jogurt.Wymieszać.Rybę ułożyć na szpinaku.

Gotowany kurczak (u mnie 2 uda bez skóry) mięso odebrać od kości
kilka pokrojonych i podsmażonych pieczarek z połową posiekanej cebulki
ogórek świeży (kawałek) pokrojony w kawałki
pomidor pokrojony w większą kostkę
rzodkiewka pokrojona w kawałki
rukola lub roszponka
2 łyżeczki sezamu uprażonego na suchej patelni
sól,pieprz,ocet balsamiczny

Składniki wymieszać ze sobą i można dodać oleju parafinowego (ja nie dawałam)

Jajka (ilość dowolna)
kilka pieczarek
szczypiorek
serek wiejski (2 łyżki)
pełna łyżeczka koncentratu pomidorowego
łyżeczka skrobi
sól i pieprz do smaku

Pieczarki podsmażyć szybko na suchym teflonie,podlać odrobiną wody,dodac szczypiorek.Serek wiejski wymieszać ze skrobią.Do pieczarek wrzucić koncentrat,wrzucić serek i zagotować do zgęstnienia.Doprawić.

Zastępstwo majonezu i to bez oleju parafinowego.

1 gotowane żółtko
1 łyżeczka musztardy dijon
gesty jogurt naturalny
sól,pieprz
sok z cytryny
ulubione zioła

Ugotowane żółtko rozetrzeć dokładnie,wymieszać z musztardą,ciągle mieszając dodawać stopniowo jogurt aż uzyskamy gładką masę.Można dodać odrobinę serka białego gdyby było zbyt rzadkie.Doprawić pieprzem,solą i sokiem z cytryny.Dodać zioła,ja daję prowansalskie.

Nie smakuje jak majonez,ale jajko zjedzone na sucho zapycha strasznie,a z tym sosem jest smaczniejsze.

sobota, 02 lutego 2013

Znalezione na blogu "DUKAN NA SŁODKO"

BISZKOPT:
4 jajka
3 łyżki budyniu o smaku biszkoptowym dr.Oetkera lub waniliowy
słodzik do smaku
2 łyżki mleka zagęszczonego light
aromat waniliowo-maślany
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka octu jabłkowego

KREM BUDYNIOWY:
2 budynie śmietankowe (można dać budynie np.wiśniowe,będzie wtedy krem owocowy)
2 łyżki słodzika w proszku
800 ml.mleka
3 łyżki serka homogenizowanego (ja dałam ser "EMILKI")

DODATKOWO:
dżem rabarbarowy lub dyniowy (jeśli nie mamy dżemu może być bez,dobre są też z nutellą dukanową zamiast dżemu)

Nastawić piekarnik na 180 st.Żółtka z budyniem zmiksować,dodać proszek,ocet,słodzik,aromat z mlekiem.Ubić sztywną pianę z białek i po trochu dodawać do masy żółtkowej delikatnie mieszając do uzyskania puszystej masy.

Na blaszce ułożyć papier do pieczenia i nakładać łyżką porcje ciasta formując koła w odstępach.Piec ok.10 min aż będą złocisto-rumiane.Po wyjęciu z piekarnika natychmiast biszkopty zdjąć z blachy i nałożyć na kubeczki żeby sie wygięły.Zostawić do ostygnięcia.

Ugotować w mleku budyń ze słodzikiem.Zostawić do całkowitego wystudzenia.Zimny budyń zmiksować z 3 łyżkami serka.W środek każdego biszkopta włożyć dżem lub nutellę (po 1 łyżeczce)i napełnić budyniem za pomocą szprycy.Oprószyć mlekiem w proszku zmieszanym ze słodzikiem.

Moja Julka  wypełniała biszkopty kremem i wyszły jej szczęki :))

Znalezione na blogu "Z KOTEM W KUCHNI"

3 łyżki otrębów (2 owsianych i 1 pszennych)
1 łyżka skrobi ziemniaczanej (tylko tej!)
szczypta soli
1 jajko

Teflon przykryty pokrywką rozgrzać na największym palniku,ale ze zmniejszonym do minimum ogniem.Otręby wsypać do kubeczka i wbić na nie żółtko.Białka ubić ze szczyptą soli na bardzo sztywną pianę,dodać skrobię i wymieszać (ja mieszałam rózgą)Dodać resztę składników i wymieszać delikatnie,ale dokładnie.Przełożyć na teflon w kształcie koła z małym kopczykiem.Nakryć pokrywką i prażyć aż upiecze sie od spodu.Szybko przewrócić na druga stronę i dosmażyć.Zdjąć pokrywkę i odparować.Ostudzić na kratce.

piątek, 01 lutego 2013

Przepis znalazłam na blogu "DUKAN NA SŁODKO" (niestety nadal nie umiem zalinkować i chyba sie juz nie nauczę)

BISZKOPTY:
5 jajek
słodzik do smaku
4 czubate łyżki skrobi
1 łyżka mleka
aromat waniliowy i maślany (aromaty kupuję w internecie na stronie "WYPIEKARNIA")
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
łyżka octu jabłkowego

KREM:
4 świeże jajka
słodzik do smaku
1 serek "Emilki" 400g (ja kupuję w tesco)
aromat waniliowy lub tiramisu
3 łyżki mleka w proszku
2 pełne łyżki żelatyny

DODATKOWO:
kakao do posypywania warstw
szklanka mocnej,zimnej kawy rozpuszczalnej z odrobina aromatu migdałowego i słodzika

BISZKOPT:Żółtka utrzeć z proszkiem i octem,dodać mleko w płynie,skrobię,słodzik i aromat.Białka ubic na bardzo sztywno (ja dodaję odrobinę soli,lepiej się białka ubijają) i dodawać po trochu do żółtek delikatnie mieszając drewnianą łyżką.Wylać na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w 180 st. ok 25-30 min.Zimny biszkopt pokroić w paski.

KREM:Żółtka utrzeć ze słodzikiem w proszku aż staną się kremowe i zjaśnieją.Porcjami dodawać twaróg i miksować na najmniejszych obrotach zeby sie połączyło.Dodać słodzik,mleko w proszku i aromat.Przygotować garnek z wodą i szklaną lub metalową miskę.Wodę w garnku zagotować i zmniejszyć gaz do minimum.Do miski wbic białka,ustawić na garnku i miksować na najwyższych obrotach miksera,aż powstanie sztywna piana i od razu zdjąc z ognia.Delikatnie łyżką połaczyc pianę z masą serową.Dodać do masy żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wrzątku,szybko wymieszac.Wkładać paski biszkoptów moczonych w kawie na dnie naczynia (ja robię w dużej szklanej brytfannie zaroodpornej,bo tiramisu wychodzi spore),na biszkopty wyłożyć częśc kremu,posypać warstwą kakao,znowu ułożyć biszkopty,krem i kakao i tak do wyczerpania składników.Dobrze schłodzić w lodówce.Duża porcja tiramisu starcza na kilka dni ( u mnie zjedzona w jeden dzień bo cała rodzina sie przysiadła)

czwartek, 17 stycznia 2013

Mięso z indyka (ja kupuję w tesco mięsko gulaszowe z indyka pakowane po pół kilograma)
kilka pieczarek
1 cebula
sól,pieprz,papryka ostra
skrobia do zagęszczenia sosu (ok.1 łyżeczka)

Mięso które kupuję jest w takich plasterkach,wiec ich nie kroję,jak kupicie udziec albo pierś to trzeba pokroić w plasterki.Usmażyć na teflonie posolone mięso aż się mocno przyrumieni,wrzucić cebulę i pieczarki,podsmażyć aż woda z pieczarek wyparuje.Wlać trochę wody i dusić do miękkości miesa,mieszając łopatką po dnie patelni żeby wszystko to co sie przykleiło odeszło od dna.Doprawić.W razie potrzeby uzupełniać wodę.
Kiedy mieso bedzie miękkie rozmieszać skrobię w zimnej wodzie i wlać do mięsa,mieszając zagotować.

środa, 16 stycznia 2013

Gotowany kurczak (u mnie 3 udka bez skóry)
1 łyżka skrobi kukurydzianej
1 łyżka lnu mielonego podwójnie odtłuszczonego (do kupienia w aptece)
2 jajka
sól,pieprz,papryka ostra
szczypiorek

Kurczaka pokroić w drobną kosteczkę.Jajka wymieszać ze skrobią i lnem,doprawić,wsypać posiekany szczypiorek i kurczaka.Wymieszać.Smażyć na teflonie niewielkie placuszki.

1 brokuł
pojedyncza pierś z kurczaka
1 mała marchewka
kawałek selera i pietruszki
jogurt naturalny
sól,pieprz
jak ktoś lubi moze dodać trochę czosnku

Ugotować pierś z kurczaka razem z marchewką,pietruszką i selerem.Wsypać sól i pieprz.Wyjąć miękkie mięso i warzywa,wrzucić brokuła podzielonego na różyczki i gotowac aż będa miękkie.
Wrzucić spowrotem do garnka ugotowane warzywa i pokrojoną w kostkę pierś.Potraktować blenderem do uzyskania kremu.Doprawić do smaku.Podawać z kleksem jogurtu naturalnego.

środa, 26 września 2012

1 pierś z kurczaka
2 małe papryki
kilka pomidorów obranych ze skóry (ok.5 szt.)
1 średnia cebula
1 mała cukinia
kilka pieczarek
ew.koncentrat pomidorowy
1 pełna łyżeczka skrobi kukurydzianej
sól,pieprz,papryka ostra

Pierś kurczaka pokroić w większą kostkę (1 cm),podsmażyć na teflonie.
Do garnka wrzucić paprykę i pomidory pokrojone w kostkę,dusić co jakiś czas mieszając aż papryka zmięknie.Dodać pokrojoną w kawałeczki cukinię,kurczaka,pokrojone w ćwiartki,podsmażone na teflonie pieczarki z cebulą pokrojoną w dużą kostkę.Podlać wodą.Dusić do miękkości składników.Na koniec doprawić i zagęścić skrobią rozmieszaną w małej ilości zimnej wody.Można ewentualnie dodać troszke koncentratu pomidorowego (ja daję bo lubię jak leczo ma ciemny kolorek)

piątek, 07 września 2012

1 lub 2 jajka (zależy od wielkości jajek)
3 łyżki otrębów (2 owsianych,1 pszennych)
4 paluszki surimi
posiekany koperek lub natka pietruszki
drobniutko posiekana cebulka lub szczypiorek
sól,pieprz,zioła prowansalskie-wg.uznania

Surimi pokroić w krążki,wymieszać składniki.Doprawić.Smażyć na teflonie.Podawać z sosem np.musztardowym,pomidorowym,curry lub innym.

Grzybki leśne (u mnie mieszane-maślaczki,kozaki,prawdziwki itp.)
jogurt naturalny typu grecki lub bałkański -1 łyżka
sól,pieprz
łyżeczka skrobi kukurydzianej
1 posiekana w kosteczkę cebulka

Obrane i umyte świeże grzybki (można użyć pieczarek) pokroić na mniejsze cząstki i podsmażyć na 3 kroplach oliwy roztartych po teflonie ręcznikiem papierowym.Kiedy z grzybów odparuje sok i lekko się podsmażą dodać cebulkę,podlać odrobiną wody i dusić ok 10 min.Doprawić solą i dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Skrobię rozpuścić w niewielkiej ilości zimnej wody i wlać do sosu,zagotować mieszając.Wyłączyć gaz i zabielić jogurtem.Ja zajadałam ten sosik z makaronem (wymieszałam makaron z sosem)

Mięso mielone drobiowe (u mnie udziec z indyka)
mała cebulka drobno posiekana
3 łyżki otrębów
sól,pieprz
troszkę majeranku
papryka słodka w proszku (odrobina do smaku)
1 lub 2 jajka

Mięso wymieszać z jajkiem,otrębami i przyprawami.Jeśli jest zbyt gęste,dodać jeszcze jedno jajko.Usmażyć na teflonie niewielkie kotleciki.

SOS:kilka ząbków czosnku (ja lubię mocno czosnkowe więc czosnku dałam dużo)
       pieprz,sól
       jogurt naturalny np.bałkański lub grecki light

Składniki sosu potraktowac blenderem lub wyciśnięty czosnek wymieszać z jogurtem i przyprawami.

Kotleciki ułożyć na talerzu i polać sosem.

czwartek, 23 sierpnia 2012

Moja kochana córcia Klaudia znalazła w internecie na blogu "CZYM PACHNIE U ŻAKÓW" przepis na tą właśnie zapiekankę i postanowiła zrobić mi niespodziankę i ugotowała dla mnie obiad :) Powiem Wam że zapiekanka była przepyszna!!!!!

MASA MIĘSNA:500g.mięsa drobiowego mielonego
                      250g pieczarek
                      4 łyżki koncentratu pomidorowego
                      ulubione przyprawy

MASA SZPINAKOWA:opakowanie mrożonego szpinaku (rozdrobnionego)
                               2-3 ząbki czosnku
                               sól,pieprz

PLACEK OTRĘBOWY:3 jajka
                              9 łyżek mieszanki otrębowej
                              3 łyżki jogurtu naturalnego
                            szczypta soli

Mięso podsmażyć,dodać pokrojone w plastry pieczarki i koncentrat pomidorowy.Przyprawić do smaku i dusić ok.20 min.

Szpinak podgrzać,dodac przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić solą i pieprzem.

Składniki na placek otrębowy dokładnie wymieszac,wylać połowę na dno naczynia żaroodpornego i podpiec kilka minut w temp.180*.Na podpieczonym placku ułozyc warstwę mięsa,warstwę szpinaku,następnie zalać resztą ciasta.Zapiekać ok.30 min w temp.180*.

Moje dziewczyny zajadały zapiekankę razem ze mną :)

2 jajka
1 łyżka skrobi kukurydzianej
łyżeczka mleka
2 łyżeczki serka homo
1 łyżka otrębów owsianych
szczypta soli

W fazie z warzywami można dodac to co kto lubi np.odtłuszczona wędlina lub parówki,papryka pokrojona w kostkę,cebula posiekana drobno,pieczarki lub inne warzywa.

Wszystkie składniki wymieszać lub zmiksować,dodac pokrojone warzywa lub inne dodatki,nakładać do gorącego sandwiczera i piec ok 6 min.

Przepis zaczerpnięty z jakiegoś forum,nie pamiętam dokładnie jakiego,chyba z forum "DUKANIA"

Pierś z kurczaka lub udka bez skóry i kości
1 cebula

SOS: 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego
        150 ml.wody
        1 łyżeczka słodzika w płynie
        1 łyżeczka sosu sojowego
        2 łyżki soku z cytryny
        1 łyżeczka musztardy dijon (np.kamis)
        sól,pieprz,papryka ostra

Składniki sosu wymieszać,doprawić.Mięso pokroić w mniejsze kawałki,posypać przyprawami i usmażyć na teflonie.Zdjąć z patelni i osączyc na papierowym ręczniku.Na pokrywającym patelnię tłuszczyku usmażyć cebulkę pokrojona w półksiężyce.Podlewać wodą żeby się nie przypaliła.Gdy cebula zmięknie dodać sosi kurczaka.Dusić do miękkości,w razie potrzeby dolewać wody.

sobota, 11 sierpnia 2012

4 jajka
6 łyżek otrębów (4 owsianych,2 pszennych)
4 łyżki mleka w proszku odtłuszczonego
2 łyżki budyniu śmietankowego lub waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
ok.25 słodzików
skórka otarta z połowy cytryny
2 łyżeczki kakao
2 łyżki kisielu wiśniowego

Rozgrzać piekarnik do 180*
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli.Resztę składników wymieszać łyzka i po jednej łyżce dodawać do ubitych białek,miksować do połączenia składników.Podzielić ciasto na 3 części.Do jednej dodac skórkę z cytryny i wylać do keksówki wyłozonej papierem do pieczenia.Do drugiej części masy dodac przesiane kakao i wymieszać.Wylac na masę cytrynową.Do trzeciej części dodac kisiel wiśniowy,wymieszać i wylac na masę kakaową.Wstawić do piekarnika i piec do zrumienienia -20-30 min.Wyłączyć i zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach aż przestygnie.

Ja polałam swoje ciasto na talerzu ubitym mlekiem skondensowanym light(4% tłuszczu)

Pierś kurczaka
kilka pieczarek
1 cebula
serek wiejski light
sól
pieprz
papryka ostra
łyzeczka curry
płaska łyżka skrobi kukurydzianej

Pieczarki podsmażyć na teflonie,dodac cebulkę posiekana i chwilkę smażyć żeby cebula się zeszkliła.Wrzucić do miseczki i odstawić.Pierś kurczaka pokroić w kostkę,podsmażyć na teflonie,posolić,popieprzyć i wsypać paprykę ostrą,zalać wodą i dusić do miękkości.Kiedy zmięknie wrzucić wcześniej podsmażone pieczarki z cebulą,chwilkę dusić razem.Serek wiejski wymieszać z curry i skrobią,wlać do kurczaka (wody musi być niewiele,tak żeby przykrywała tylko dno patelni),zamieszać i zagotować mieszając.Ewentualnie doprawić na koniec.

 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 8